Wednesday, April 22, 2009

ptg yang indah

matahari nak jatuh
ptg yang hening

again matahari nak jatuh....


and again



abang mat tgh membajak....
weekend lepas balik kedah umah mil sabtu sampai ler selasa....seronok anak2 mama yelah selalu balik sabtu ahad aje kali ni lama sikit...dri kebiasaan...time ni bendang baru nak mula ada yang menabur dan ada yang tgh bajak ...gambar kat atas ni sumer dari keliling umah mak ....masyallah kalau duduk kat pangkin luar ni seronoknya angin kuat sangat sejuk aje walaupun tgh panas terik.....nanti bila padi dah mula keluar mam tunjukkan yer....





13 comments:

FAWA said...

dina...kedah ,tang mana...ada bendang tu...kobota...

faridina said...

kedah tang simpang empat alor star ..awat mil fawa org sini ke....tulah kobota abg mat..tgh bajak sawah

FAWA said...

ha..simpang empat mana dina..simpang empat kangkong ka? spg 4 simpang kola ka...dina mil fawa org kola sala, akak org simpang 4 juga...cuma la ni parents pindah dok kuale kangsor...

faridina said...

kak fawa betul la tu simpang ompat kangkung...akak duk kg mana dulu...

FAWA said...

akak asai kg permatang ibus dina, dekat simpang empat kangkong batas paip hala nak ke kuala kedah...mil dina kat kg mana?

faridina said...

mil dina kat taman bunga raya tokai..kak fawa atas sikit la dari spg empat kangkung tu...

FAWA said...

oooo tokai....akak tau2...kg akak dr simpang empat tu dr as,kona kanan,mil dina kona kiri...akak membesar di area sana dik until keje baru dok luar....patut tgk gbr hubby dina ,akak tak biasa tgk...kalau area sebelah jln ke kg akak , cam la juga...

faridina said...

ya betul tu kak tapi hubby dina sekolah menengah kat sekolah menengah kona kanan tulah....

FAWA said...

ha ha ha ...satu2 nya sek men kawasan tu ialah sm tunku abd aziz tu ja,dulu nama dia sm spg 4...sekolah men lain kat kota sarang semut n bukit raya...akak sekolah situ since 1989-94 ...

faridina said...

ooo hubby dina dari 1986 hingga 1990..kiranya senior fawalah ni..tu pasai tak kenal kot....

FAWA said...

emmmm....tu la pasai tak kenai kot...emmm dan semestinya hubby dina mesti budak baik kan....sbb akak form 1 n 2 jaga koop sebelah pagi...kalau yang nakal suka sangat nyakat akak....ha ha...panjang kita jejak....moga kita dapat jumpa dan kenal mesra...

faridina said...

tulak..menjejak kasih namanya insyaallah kalau balik kuala jgn lupa dtg umah tau...

FAWA said...

insyaallah...aku teringin juga nak kenal dina...hi hi...

cuba tanya...hubby dina saing2 amran,ghazi ke...semua tu geng tokai...